dinsdag 22 februari 2022

De ogen

De koplampen zijn de ogen van de Burton. Ze geven de Burton een aangezicht. De standaard 2CV-koplampen passen perfect bij het design van de Burton, zoals de plaatjes op de site van Burton Car Company laten zien:

https://www.burtoncar.com/

https://www.burtoncar.com/

Er zijn echter alternatieven die ook erg mooi zijn. En dan bedoel ik niet deze, ja hoe zal ik het noemen, lichtzinnigheid:


https://www.burtoncar.com/

Maar zoiets als wat ik ooit op de voorkant van een Burton-folder zag. Dat bleek achteraf de erg goed geslaagde Burton "Black Bes" te zijn:


http://burton800.blogspot.com/


Na wat zoeken kwam ik de volgende koplampen op een Engelse website tegen. Dat was alweer een tijdje geleden - nog voor de Brexit, kun je nagaan...


Blingbling.


Het was nog even spannend of ze - zonder modificatie - zouden passen op de bestaande Burton-lampenbeugel, maar gelukkig past het prima. Wel is het nodig om een onderdeel in te korten:


De bevestingingsmiddelen.

Ingekort.

Zonder inkorting zou dit deel tegen het spatbord komen. Ik zie net dat de bijbehorende moer niet op bovenstaande foto staat. Voordat de lampen bevestigd en (grof) afgesteld kunnen worden, heb ik eerst de wagenhoogte afgesteld. Een centimeter of vier hoger dan het advies van BCC. Vervolgens heb ik met een waterpas de lampenbeugel horizontaal gedraaid. Gelukkig zitten er slobgaten in de bevestigingsflens, zoals op onderstaande foto te zien is. En ook gelukkig dat je hier niets van ziet als de motorkap gesloten is.




De eerste lamp bevestigen duurt altijd het langst. Nog even een fotootje gemaakt van de knipogende Burton:


;-)


Met twee koplampen ziet het front er ineens heel anders uit:








Wie ziet de andere Eend?


Nu nog de knipperlichten en het front is (voorlopig) af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten