vrijdag 2 december 2022

Dashboard

Een tijdje terug heb ik al eens een ring gedraaid voor op het dashboard. In de ring komt een stuk plexiglas met daarachter het multifunctionele display. Nu wordt het tijd om enkele gaten in het dashboard te boren/zagen om alle knoppen en deze ring in te bevestigen.


Thuis gedraaid op de haakse slijper.


Om er een beetje in te komen ben ik begonnen met een kleiner gat; het gat voor de knop van de alarmlichten. Een knop uit een oude Volkswagen heb ik al voorzien van een witte led als vervanging voor het originele gloeilampje.


Daar zit hij, midden boven het stuur.


Rechts naast het stuur komt de startknop en nog twee schakelaars. Een schakelaar met schakelpatroon ON-OFF-ON en een met (ON)-OFF-(ON). De schakelaars hebben een lange steel met een rubberen sleeve. Ik hoop dat er nooit water over mijn dashboard zal stromen, maar je weet het maar nooit met een open auto.

Bij alle gaten in de Burton geldt, drie keer meten, één keer boren. Bij de gaten in het dashboard geldt dit in het bijzonder.


Tape plakken, meten, aftekenen...



...en dan boren.


Ook links naast het stuur komen nog twee drukknoppen. Allemaal niet teveel in het zicht, voor zover dat mogelijk is.


Twee knopjes links.



Alle knoppen zitten erin. Nu nog het display (hier nog van papier).


Het grote gat voor het display wil ik met een figuurzaag gaan zagen. Moet natuurlijk in het midden van het dashboard, maar da's helemaal niet zo gemakkelijk te meten. Dus vooral op het oog en uitlijnen met het midden van de voorruit. Met een passer met twee scherpe punten is het gat afgetekend - of eigenlijk afgekrast - op het polyester.


Nu kunnen we niet meer terug.



Gaat best goed met de figuurzaag.


Met de figuurzaag is bijna het hele gat te zagen. Alleen bovenin moest ik nog een stukje kleine gaatjes boren. Daarna voorzichtig met de dremel en als laatste met een scherp stukje schuurpapier is het gat netjes gemaakt.



Het grote gat.


Even de grote ring passen. Deze wordt vastgezet met acht verzonken schroeven. Net als bij het stuur worden deze nog even gepolijst voor het bling-bling-effect.


Even passen.


Het dashboard van de Burton is niet helemaal vlak (nooit goed begrepen waarom eigenlijk niet). Op ongeveer een kwart van de bovenkant zit een lichte knik. Zo niet heel goed zichtbaar, maar als je hier een meter of knop plaatst, moet je er wel rekening mee houden. Mijn display is zó groot dat hij een stukje over die knik heen zit. Met de bovenst twee schroeven hoop ik echter de ring 'onzichtbaar' tegen het polyester aan te kunnen trekken.

Rechts naast de ring komt nog een dikke schakelaar. Om precies te zijn een Lucas PLC5. Die is nog best lastig te monteren, met een heel smal randje en wat nokjes in de rand.

Voordat de knoppen gemonteerd zijn, zijn de polyester randjes nog even in de zwarte Epifanes gezet.



Alles op een rijtje. De Lucas PLC5 zit er netjes in.



Klaar!





Nu nog de aansluitingen aan de achterzijde. Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten