woensdag 26 augustus 2020

Akkefietje met de draagarm

Nog een klein akkefietje tegen gekomen. De achterste draagarm rechts raakt bij het volledig uitveren met de gaffel - of hoe heet dat deel waar de trekstang aan gekoppeld zit - net de onderkant van body. En da's natuurlijk niet de bedoeling. Het aluminium vulplaatje onder de achteras steekt aan de achterkant een stukje uit. Hier rust de aanslag van de draagarm op. Het aluminium is een stukje ingesleten waardoor de draagarm iets verder beweegt dan oorspronkelijk de bedoeling.


De body is een beetje beschadigd.


Nu nog een beschadiging van niets, maar het moet ook niet erger worden natuurlijk. En ik weet ook niet wat meneer-RDW er van zal vinden. Door een extra plaatje aluminium te plaatsen is het wel op te lossen.



Beetje stoffig hier.

Geen rocket science maar wel doeltreffend. Inmiddels zit bij elke draagarm wel zo'n oplossing. Linksachter omdat anders de draagarm tegen de uitlaat aan komt en voor (links én rechts) omdat anders de stuurstang het chassis raakt. Het gaat hier natuurlijk om bewegingen van draagarmen naar uiterste standen die in een normale situatie nooit, maar dan ook nooit voor komen. Maar goed, potentiële problemen en vooral eventuele discussies met keurende instanties zijn bij dezen uitgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten