zondag 22 augustus 2021

De achterklepsteun

Bij het achterkleppakket van BCC hoort - naast een aantal reeds gemonteerde onderdelen - ook nog de achterklepsteun. Lijkt wel een beetje op het steuntje van de Eend. Net zo dun en net zo gemakkelijk (per ongeluk) te buigen 😉.


https://www.burton2cvparts.com/nl/achterkleppakket-burton


De steun wordt bevestigd aan de rechter rand van de opening van de kofferruimte. Twee gaatjes in het regengootje met daarin twee verzonken boutjes.


Twee verzonken gaatjes.


In het beugeltje van de steun moeten de gaatjes nog geboord worden. Scherp boortje aangeraden.


Bevestigingsmateriaal.


Nog een kloddertje Sikaflex voor een stabiele verbinding en de beugel kan bevestigd worden. Oh ja, de afstand tot de onderrand is zodanig dat het uiteinde van de steun net niet de achterkleprubber raakt.


Zonder Sikaflex geen Burton.


Zo blijven de gaten waterdicht.


Nog even netjes afsmeren...

...met altijd weer hetzelfde resultaat.

Blijft mooi spul dat Sikaflex. En we zijn er nog niet mee klaar. In de rand van de klep zelf komt nog een gat om de steun in te steken als de klep open moet blijven staan. In het pakket zit hiervoor een mooi afdekplaatje. En jawel, dat plaatje wordt vastgeplakt met... Sikaflex. Ik heb het plaatje eerst op zijn plek geplakt en daarna als soort van mal gebruikt om het gat te boren/frezen/vijlen (in die volgorde).


Boren...


...en frezen.


De rand van het polyester nog voorzien van een laagje zwarte lak.


De steun in werking.


3 opmerkingen:

  1. Sikaflex en Burton hoort echt bij elkaar (even gegoogled en jawel: http://burton1216.wil-willemsen.nl/body/ ook een Burton die niet zonder Sikaflex kan :-)).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ook ik heb nog lang rondgelopen met het zwart op mijn vingers of gereedschappen. Heftig spul, enige wat niet fijn ging waren mijn steuntjes voor de bekabeling waar tyraps doorheen moesten om de kabels vast te houden. Deze lieten hoe dan ook iedere keer weer los. Nu met dubbelzijdig nanotape vastgezet.

      Verwijderen
  2. ...en zo zijn er nog héél veel meer ja.

    BeantwoordenVerwijderen