dinsdag 2 juli 2019

Kleppendeksels

Na de lange berichten van de afgelopen keren, nu een kort berichtje over de kleppendeksels. Die zagen er wat treurig uit en er zat een dikke laag geluidsisolatie op geplakt. Niets wat een paletmes en een staalborstel niet kunnen verwijderen. De deksels worden nĂ¡ de schoonmaak ontroest en in een laag spuitzink gezet:

Kleppendeksels in de zink.

De zinklaag is behoorlijk hittebestendig en vormt naast een goede beschermlaag ook een prima hechtlaag voor de volgende laklaag: glanzend zwart. Of die laatste laag ook de temperatuur aan kan zullen we gaan zien. Ik zie dat de diverse leveranciers ook zwartgelakte kleppendeksels aanbieden, dus ik gok het erop.

Enkele lagen zwarte lak.

Wat glimmen ze mooi.

Een nieuwe rubberen pakking moet voor de afdichting zorgen. Ik heb een setje van die nieuwerwetse pakkingen gekocht. Hopelijk sluiten die beter af, want met de ouderwetse pakking wilde de deksel wel eens een druppeltje olie verliezen. Bij het monteren van de nieuwe pakking heb ik een beetje vloeibare pakking in het randje van de kleppendeksel gespoten. Baat het niet...

Nieuwe pakking.

De deksels worden handvast op de kop bevestigd. Ze moeten nog wel een keer of twee open om de kleppen te stellen. Ongelooflijk wat die twee deksels de motor af maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten