woensdag 31 januari 2018

Vooras - Draagarmen

Voordat de draagarmen gemonteerd worden moeten eerst aan de binnenzijde de vetkeerringen en lagerhelften geplaatst worden. De vetkeerringen had ik al geplaatst; met de dichte zijde naar het lager gekeerd. De lagerhelften laten zich met beleid redelijk makkelijk op hun plek tikken.


De lagers zijn vooraf goed in het vet gezet.

De linker draagarm is vervolgens aan de beurt. Eerst wordt de draagarm tegen het binnenste lager gepositioneerd en ondersteund. Dan volgt de buitenste lagerhelft; eerst goed ingevet. Ook deze laat zich gemakkelijk in positie tikken.


Origineel SKF-lager in positie. Ruim in het vet.

De draagarm wordt gefixeerd met een opsluitmoer. Belangrijk om deze niet te strak maar zeker ook niet te los aan te draaien. Volgens het boekje met een aanhaalmoment van 50 Nm. Omdat het draad met vet ingesmeerd is, heb ik voor een iets lager moment gekozen.

De opsluitmoer moet nog geborgd worden.

Het vergt enige creativiteit om de momentsleutel op de draagarmmoersleutel te plaatsen. Deze sleutel bevat namelijk geen - ik noem het maar even - dop-aansluiting. Je kunt hiervoor de "dop" gebruiken die ook voor de lageropsluitmoeren (die ringen) gebruikt wordt. Samen met bijvoorbeeld een slotbout.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten